Два месеци од исчезнувањето на Данка Илиќ – телото сè уште не е пронајдено, таткото на осомничениот за убиство од денес на слобода

danka-ilic-1.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKДвегодишната Данка Илиќ исчезна на 26 март во населбата на Бањско Полје, во Бор, а нејзиниот случај не доживеа целосен епилог. Имено, дури и по признанието на двајцата работници на ЈКП „водоснабдување“ дека девојчето го убиле и го фрлиле телото на блиската депонија, нејзиното тело сè уште не е пронајдена.

Десет дена по интензивното пребарување, работниците на ЈКП за кои постојат сомненија дека го убиле девојчето беа уапсени. Тие се во притвор од 6 април заради опасност од бегство, можноста да влијаат на сведоците и да уништат или отстранат траги од извршениот криминал, како и јавно вознемирување.

И таткото на Д.Д кој беше во притвор денес излегува на слобода, затоа што за кривичното дело за кое е осуден , притворот не може да трае подолго од два месеци. Инаку е осомничен дека му помогнал на својот син да го премести телото на девојчето, а од денес добива шанса да се одбрани од слободата.

Во понеделникот, беше испрашан и директорот на ЈКП „Водод“ кој поднесе оставка по убиството, како и мештанин од селото Лука.

До обвинителството сè уште не е доставено докази за трагата на движење на возилата, кои, како што се осомничени, го убиле девојчето и сè уште не пристигнала целосна биолошка експертиза. По пристигнувањето на сите докази, обвинителството ќе донесе одлука за понатамошниот тек на дејствување, пренесе Танјуг.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK