Црна Гора воведува седумчасовно работно време до крајот на годината

crna-gora.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKМинистерката за труд и социјална заштита на Црна Гора, Наида Нишиќ, денеска најави дека до крајот на годинава во Црна Гора може да се очекува воведување седумчасовно работно време.

Таа за „Радио Црна Гора“ изјави дека социјалните бенефиции во иднина ќе бидат поправедни, како и дека нема да има укинување на Фондот на ПИО, туку дека ќе се реформира, пренесува РТЦГ.

Нишиќ рече дека сите анализи покажале дека најголемата неправда им е нанесена на пензионерите кои својот работен век го поминале во различни земји и дека околу 3.500 пензионери од поранешните југословенски држави добиваат пензии кои кога ќе се соберат се пониски од просекот.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK