Вибер добива нова опција која може да им се допадне на многумина

rakuten_viber_folders_feature_story.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKРакутен, матичната компанија на Вибер, објави дека додава нова функција на популарната апликација. Станува збор за функција наречена „Папки“, која служи за организирање разговори и овозможува категоризација на разговорите во повеќе папки.

Ќе можете да креирате до пет папки за разговор и тие ќе се појавуваат како икони во форма на таблети на горниот дел од екранот. Папките може да се преименуваат, како и да ги означат сите разговори во папка како прочитани или да додаваат разговори еден на еден, групни разговори, канали и заедници во папките за разговори.

Папките за разговор ќе бидат достапни за корисниците со повеќе од 10 разговори во апликацијата и нема ограничување на бројот на разговори што можете да ги вклучите во папката и може да доделите еден разговор на повеќе папки.

Оваа функција не е поддржана во одредени чатови, како што се скриени разговори и пораки од Вибер Пеј. Глобалното воведување на функцијата веќе започна и ќе биде достапно за сите корисници кои користат Вибер в22.0 или понова верзија во следните неколку месеци.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK