Мета се огласи откако „паднаа“ Фејсбук и Инстаграм

FacebookMeta-1-800x534.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKФејсбук и Инстаграм со часови не работат за корисниците ширум светот.

Компанијата не соопшти што точно е проблемот, но шефот за комуникации на Мета, Енди Стоун, рече дека тие се „свесни за проблемот и прават се што можат за да го решат“.

Проблемот започна околу 15 часот и 30 минути, а се чини дека околу 17 часот и 30 минути Фејсбук работеше кај некои корисници, иако на веб-страницата DownDetector пишува дека сè уште не работи за стотици илјади луѓе.

Инстаграм сепак и понатаму има проблем, пишува дека Feed-от не може да се вчита.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK