И покрај напорите на УХМР и МЗШВ, мерката за авионско засејувањаена облаците нема да продолжи

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопантсво (МЗШВ) и Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР) соопштија дека по четири години успешно користење на мерката за авионско засејување на облаците, оваа година и покрај напорите на УХМР, мерката нема да продолжи. – Авионското засејување на облаците беше ефикасна метода која успешно се спроведуваше од 2019-та година, со што во повеќе наврати успешно беа …

Continue Reading