Бројот на раселените лица поради конфликтот во Судан надмина четири милиони луѓе

Повеќе од четири милиони луѓе биле принудени да ги напуштат своите домови откако избија борби во Судан пред околу четири месеци, соопштија Обединетите нации, пренесува ДПА. – По 16 недели конфликт во Судан, повеќе од четири милиони луѓе се раселени во земјата и соседните земји, рече Клементин Нкета-Салами, хуманитарен координатор на ОН за Судан. – Многумина од оние кои се …

Continue Reading