ЛДП: Конечно се стави крај на „луксузот” економски директори на клиниките

Либерално-Демократска Партија ја поздравува одлуката на министерот за здравство Фатмир Меџити со која се прифаќа предлогот на ЛДП од јануари наредната година да функционира еден Клинички центар, со еден генерален директор, со што би се укинале организациските (економски) директори на одделните клиники. – Иницијативата на ЛДП прифатена, конечно се стави крај на „луксузот” економски директори на Клиниките. Со измените треба …

Continue Reading