Дванаесет македонски џудисти на Европскиот куп за јуниори и јуниорки во Скопје

На Европски куп во џудо за јуниори и јуниорки што ќе се одржи на 12 и 13 август, во Спортскиот центар „Јане Сандански“ во Скопје, се очекуваат 200 натпреварувачи, меѓу нив и 12 македонски. – По неколкумесечна напорна работа, конечно сме подготвени за почетокот на Европскиот џудо куп за јуниори и јуниорки, настан кој дефинитивно ја враќа Македонија на европската …

Continue Reading