Припадниците на СВР Куманово даруваа крв

Припадниците на Секторот за внатрешни работи Куманово, денеска даруваа крв на вторатa, редовна крводарителска акција што се одржува во просториите на занаетчискиот дом, а ја организира СВР Куманово, во соработка со општинската организација на Црвениот крст и Институтот за трансфузиона медицина. – Согласно годишниот план на при Министерството за внатрешни работи за 2023 година, денеска во просториите на занаетчиски дом …

Continue Reading

Куманово планира да спроведе и авионска дезинсекција и дератизација против инсекти и глувци

Општина Куманово ќе спроведе авионска дезинсекција и дератизација против комарци, крлежи и глувци, соопштија денеска од општината. Сепак, од општината не прецизираат кога ќе се реализираат третманите. – Согласно техничката спецификација од склучениот договор предвидено е да се прска во период од јуни до август. Точниот датум ќе биде утврден во координација помеѓу економскиот оператор и Сектор за култура, спорт, …

Continue Reading