Јапонија ја одбележа 78-годишнината од нуклеарниот напад врз Нагасаки

Јапонија им оддаде почит на жртвите од атомската бомба фрлена врз градот Нагасаки пред 78 години, повикувајќи ги земјите да се откажат од нуклеарното оружје. Градоначалникот на Нагасаки, Широ Сузуки, рече дека државите кои поседуваат нуклеарно оружје треба смело да го отфрлат,  кое, како што велат, им служи за нуклеарно одвраќање. Оваа порака градоначалникот ја упати на комеморацијата, која беше …

Continue Reading