Членовите на Младинскиот совет на прием кај градоначалникот на Општина Гостивар

Новоизбраните членови на Младинскиот совет на Општина Гостивар се сретнаа со градоначалникот Арбен Таравари и ги претставија плановите за работа и делување. На средбата беше потврдена и унапредување на натамошната соработка. Таравари на приемот им го честита изборот на Младинскиот совет и истакна дека изборот бил спроведен според демократски принципи. Тој изрази надеж дека ова раководство ќе биде активно за …

Continue Reading

Таравари: Гостивар треба да биде модел во Македонија за меѓуетничките односи

Гостивар треба да биде модел во Македонија за меѓуетничките односи е ставот на градоначалникот Арбен Таравари кој го искажа на дебатата што ја организира ЦИВИЛ – Центар за слобода „Граѓански дијалог за односи меѓу заедниците“ во Гостивар  во салата на Советот на општина Гостивар. Таравари во неговиот осврт на тема меѓуетнички односи, потенцираше дека градот Гостивар е одличен пример за …

Continue Reading