Герхарц: Германија ќе ја има втората по големина хеликоптерска флота во НАТО

Командантот на германските воздухопловни сили Инго Герхартс денеска изјави дека земјата ќе ја има втората по големина хеликоптерска флота во НАТО, откако најави купување на 60 американски хеликоптери „Чинук“. „Ќе ја имаме втората најголема флота на хеликоптери во НАТО, по САД“, изјави Герхартс. Тој додаде дека речиси 50 хеликоптери Чинук ќе бидат стационирани во Шуневалде во источна Германија, каде што …

Continue Reading