Еврото на историски минимум во размена со албанскиот лек

Заедничката европска валута, еврото, денеска го допре историскиот минимум во размена со албанската валута, лекот. Според официјалниот курс на Централна банка на Албанија, еврото се разменува за 104,85 лека со што е соборен рекордот поставен на 9 јуни од 105,6 лека. -Централната банка планира операција во четврток за откуп на валути од 5 до 9 милиони евра од пазарот. Останува …

Continue Reading