Сто припадници на АРМ заминуваат во хуманитарна операција во Словенија

Сто припадници на Армијата на Република Македонија заминуваат за учество во хуманитарна операција во Република Словенија. Согласно одлуката на Владата, донесена на вчерашната седница се испраќаат 100 припадници на Армијата кои ќе помогнат во санирањето на последиците од поплавите кои ја погодија Република Словенија, а согласно барањето проследено од страна на NATO EADRCC, доставено од Република Словенија. Припадниците на Армијата …

Continue Reading