–>

(Видео) Објавена снимка од првиот полицаец кој дошол по масакрот на фестивалот по упадот на Хамас

Видео-Објавена-снимка-од-првиот-полицаец-кој-дошол-по-масакрот.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKВојската на Израел објави снимка од камерата на еден од првите полицајци што пристигнал на местото на масакрот на фестивалот Супернова веднаш по упадот на Хамас на 7 октомври.

На видеото се гледа како тој набрзина се приближува до морничавото празно место каде неколку часа претходно се одржувал музички фестивал.

Полицаецот вика и прашува дали има повредени. Нема одговори.

Снимката потоа се замаглува додека полицаецот се приближува до бројните трупови. На видеото опишува што гледа, ги брои убиените и гласно прашува дали има живи.

„Полицијата е тука. Има ли повредени? вика панично.

На фестивалот беа убиени над 300 луѓе.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK