(Видео) Изнајмила стан преку популарна веб-страница, па открила морничава скриена соба, снимката ги згрози сите

skrivena-soba-830x0.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKВидеото на Ксена Хабаши од Канзас Сити стана вирално на интернет, со милиони прегледи.

Со семејството пристигнала во Чикаго и, како што вели, веднаш забележала дека нешто „не е во ред“ со станот што го изнајмила преку Airbnb.
„Забележав случајна врата што не беше прикажана во огласот“, објасни таа.

Ксена додава дека се подготвувала за спиење кога забележала запалено светло во една од заклучените соби, пренесува Newsweek.

„Решивме да ја отвориме вратата, но моравме да користиме вилушка. Останав без зборови“, откри таа.

Зена виде скриена соба, како подрум, и уште еден темен премин што води надолу. Таа направи видео кое го објави на TikTok и предизвика голем интерес кај корисниците.

Многумина ја споредија снимката со филмот „Варварин“ од 2022 година. Хорор филмот се занимава со имот за изнајмување кој крие мрачна тајна во подрумот.

„Ја повикав мајка ми и и ја покажав собата. И таа беше исплашена, бидејќи такво нешто не беше споменато во списокот на станот“, додаде таа.
Зена тврди дека уште повеќе се исплашила кога слушнала „необични звуци“ во текот на ноќта. Таа одлучи да контактира со Airbnb и сопственикот.

Останавме будни до утрото, постојано слушавме звуци“, истакна таа.

Airbnb му понуди на семејството враќање на средствата за, како што го нарече Зена „страшно искуство“.

@notxh2 Part 2, couldnt keep going in because the floor wasnt stable. One of the rooms floor had a wood that you can lift up and it goes down to a room#airbnb #part2 ♬ Hoist The Colours (Bass Singers) – Bobby Bass & Ebucs & Eric Hollaway & Daniel Brevik & The Wellermen & David Dalmonte

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK