ТикТок почнува да означува содржини направени со вештачка интелигенција

tiktok.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKСоцијалната мрежа ТикТок објави дека ќе започне автоматски да ја означува секоја содржина создадена со вештачка интелигенција (ВИ).

„ВИ овозможува неверојатни креативни можности, но може да ги збуни и заведе гледачите ако не знаат дека содржината е создадена со помош на вештачка интелигенција. Означувањето е важно за да се направи контекстот појасен“, се вели во соопштението на ТикТок.

Содржината на ТикТок претходно беше означена ако е создадена со помош на вештачка интелигенција на таа платформа, но ова сега ќе биде случај и со вештачката интелигенција надвор од ТикТок.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK