„Нападите врз Хамас не го оправдуваат казнувањето на палестинскиот народ“, рече Лавров

„Нападите-врз-Хамас-не-го-оправдуваат-казнувањето-на-палестинскиот-народ.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKРускиот министер за надворешни работи изјави дека не е прифатливо Израел да го користи нападот на Хамас на 7 октомври како оправдување за колективното казнување на палестинскиот народ.

Лавров рече дека нападот на Хамас „не се случил во вакуум“ бидејќи повика на меѓународен мониторинг на теренот во Газа.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK