–>

Над 400 акивни пожари во „најлошата сезона на шумски пожари“ во Канада

kanada
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Повеќе од 400 шумски пожари продолжуваат да беснеат во Канада во она што премиерот Џастин Трудо го оквалификува како –  „најлошата сезона на шумски пожари“ во историјата.

Најмалку 150 активни пожари се регистрирани во провинцијата Квебек.

Според канадската национална база на податоци за пожари, до денеска се уништени над 3,8 милиони хектари канадска шума.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK