–>

Медведев: Украина е паразитска земја која живее на сметка на своите господари

medvedev-poraz-rusije-mogao-bi-dovesti-do-nuklearnog-rata-opasna_63c9033ea970b-1.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

„Украина е паразитска земја која живее на сметка на своите господари“, изјави заменик-претседателот на Советот за безбедност на Русија Дмитриј Медведев.

Тој рече дека режимот во Киев постојано се обидува да ги пресмета залихите на руска опрема и тоа е суштината на неговото постоење.

„Нашиот непријател постојано брои колку и што ни останало. Тенкови, гранати, ракети и многу повеќе. Тоа е разбирливо – непријателската пропаганда живее според сопствените закони. Најпосле, таа е паразитска земја и живее на туѓа сметка“, напиша Медведев на Телеграм.

Како што нагласи, нема да има дотур на оружје за Украина, се ќе заврши брзо, а паразитите ќе умрат.

„Русија си обезбедува секакво оружје. И веќе денес во количини што ги надминуваат сегашните потреби на вооружените сили. Така работи сега нашиот воено-индустриски комплекс. Нашите транспортери работат во три смени. И ќе произведат исто толку оружје како што е неопходно за ефикасна одбрана на нашата татковина“, рече Медведев.

Имено, Медведев претходно изјави дека интервенцијата во Украина е егзистенцијална за Русија.

„Има избор – ќе постоиме како голема историска држава или ќе бидеме растргнати од сите наши непријатели, сите овие мали кучиња кои трчаат околу нозете на нашите главни противници. Така што, за нас, тоа е избор на постоење, тоа е како треба да се третира овој конфликт“, објасни тој.

„Не само раководството на Русија, туку и обичните луѓе, вклучително и оние кои моментално се наоѓаат во зоната на специјални воени операции, соодветно го третираат конфликтот“, рече Медведев, додавајќи дека за САД ова е уште еден конфликт што го организирале заради постигнување на нивните економски цели на интерес.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK