Медведев: Да се угледаме на Америка

677z381_1-Dmitry-Medvedev.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Зад протестите во Грузија, кои се одржуваат против усвојувањето на законот за странски агенти, е видливо американското влијание, изјави заменик-претседателот на Советот за безбедност на Руската Федерација Дмитриј Медведев, коментирајќи ги протестите на опозицијата која се противи на усвојувањето на тој закон.

„Зад сите овие собири стои искусната и добро позната рака на Холивуд. Она што на „демонстрантите“ не им се допаѓа во законот „за транспарентност на странско влијание“, што грузискиот парламент се обидува да го усвои, е тоа што тој е „руска идеја“, а не западна иницијатива. За разлика од грузискиот, киргистанскиот или целосно лојален руски закон, кој им дозволува на странските агенти да работат, но од оправдани причини, од нив се бара да бидат транспарентни и да спречат скриено незаконско странско мешање во внатрешните работи на државата, во нејзината економија и политички живот, “ напиша Медведев на Телеграм.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK