Кина инвестира милијарди на пазарот на недвижности поради кризата во секторот

fd-1.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKКинеските власти воведоа нови мерки за борба против кризата во секторот на недвижности, вклучително и намалување на партиципацијата за купување имот и охрабрување на локалните власти да купуваат непродадени имоти.

Проблемите на кинескиот пазар на недвижности имаат големо влијание врз втората по големина економија во светот, бидејќи индустријата во земјата до неодамна беше клучен двигател на економскиот раст.

Народната банка на Кина (PBOC) соопшти дека ќе издвои 300 милијарди јуани (41,5 милијарди долари) за поддршка на прифатливи станови.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK