Г7 попладнево ќе одржи состанок за нападите

g7.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKГ7 ќе одржи состанок по телефон во попладневните часови, дознава Скај њуз.

Се очекува лидерите на Групата седум големи економии да разговараат за нападот на Иран.

Г7 е составена од Соединетите Американски Држави, Велика Британија, Канада, Франција, Германија, Италија и Јапонија, а присуствуваат и претставници од Европската унија.

Италија во моментов претседава со ротирачкото претседателство.

Групата првично беше формирана во 1973 година за да разговара за потенцијалните решенија за глобалните економски и финансиски проблеми, како што се нафтените кризи, пред да се прошири за да вклучи политички прашања во 1980-тите.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK