Г7 подготвува мерки против Иран

sunak.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKГрупата Г7 работи на пакет координирани мерки против Иран, изјави британскиот премиер Риши Сунак.

„Итно работиме со нашите сојузници за да видиме какви чекори можеме да преземеме заедно за да го одвратиме и осудиме она што го прави Иран“, рече Сунак во парламентот.

„Разговарав со колегите лидери на Г7, обединети сме во осудувањето на овој напад“, додаде тој.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK