Фејсбук, Инстаграм и Месинџер не функционираат: корисниците ширум светот пријавуваат проблеми

fejsbuk.png
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKКорисниците ширум светот пријавуваат проблеми со услугите на Мета – Фејсбук, Инстаграм и Месинџер.

Веста за проблемите во работата беше потврдена и на веб-страницата „Down detector“, како и во повеќе светски медиуми.

Експертите официјално не објавија што се случува со Фејсбук и Инстаграм.

Прекинот се појави околу 10:45 часот по средноевропско време, што ги зафати САД, Велика Британија, делови од Европа и Азија – а исто така беа погодени и други земји. DownDetector, страница која ги следи прекините на интернет, пријави проблеми со апликациите, веб-локациите и корисниците кои пристапуваат до сметките.

Сè уште не е познато што го предизвикало проблемот, но доаѓа 15 дена откако платформите на социјалните медиуми беа блокирани поради внатрешен проблем.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK