Дедо им оставил по 60 евра на внуците а имал половина милион: го направил тоа затоа што не го посетиле

ер.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKФредерик Вард постариот предизвика семејна расправија по неговата смрт во 2020 година, кога речиси целото свое богатство од 580.000 евра, вклучително и стан вреден 525.000 евра, го остави само на својата ќерка и син.

Во тестаментот тој се одрекол од петте ќерки на својот покоен син Фред Џуниор и им рекол на своите адвокати дека е вознемирен што не го посетиле откако три пати бил хоспитализиран поради проблеми со белите дробови.

Откако дознале дека ќе бидат „уништени“, петте внуци на Фред – Керол Говинг, Анџела Сент Марсеј, Аманда Хигинботам, Кристин Вард и Џенет Пет – го тужеле и тврделе дека имаат право на една третина од парите на нивниот покоен дедо.

Судијата на Високиот суд, Џејмс Брајтвел сега одлучи дека тестаментот од 2018 година бил „целосно рационален“, додавајќи дека внуките имале „многу ограничен контакт“ со нивниот „разочаран дедо“.

Судијата ја отфрли нивната тужба.

Тие тврдеа дека тестаментот од 2018 година е „неважечки“ и дека нивниот вујко Тери Ворд и тетката Сузан Вилтшир „неправилно влијаеле“ на нивниот дедо да го промени тестаментот.

Сепак, судијата рече дека не е убеден од доказите.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK