Бајден ја прокоментира пресудата на неговиот син: Јас сум претседател, но сум и татко

Видео-Нов-лапсус-на-Бајден-го-помеша-францускиот-претседател-Макрон.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKАмериканскиот претседател Џо Бајден ја коментираше пресудата што судиите му ја изрекоа на неговиот син Хантер Бајден, прогласувајќи го за виновен по сите три обвиненија за поседување оружје.

Бајден рече дека го прифаќа секој исход од судењето и дека ќе ја почитува одлуката на судот. Како што потсетува CNN, шефот на Белата куќа претходно изјавил дека нема да го помилува својот син.

„Јас сум претседател, но сум и татко“, ја објавија медиумите изјавата на Бајден.

Бајден, коментирајќи ја пресудата на поротата за неговиот син Хантер, рече дека го прифаќа секој исход од судењето и дека ќе ја почитува одлуката на судот. Како што потсетува CNN, шефот на Белата куќа претходно изјавил дека нема да го помилува својот син.

По објавувањето на пресудата, 54-годишниот Хантер Бајден ја напушти судската зграда во придружба на неговата мајка, првата дама на САД Џил Бајден и сопругата Мелиса Бајден.

Претседателот на Комисијата за надзор и отчетност на Претставничкиот дом, Џејмс Комер, републиканец од Кентаки, ја нарече пресудата на синот на Бајден чекор напред во спроведување на правдата на сите кои учествувале во корупциските шеми на семејството на американскиот лидер.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK