Тамара Јованов: Соседите околу нас се потепаа да ги сочуваат нивните, а башка да ги земат и нашите народни херои

tamara_jovanov_3453534
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Соседите околу нас се потепаа да ги сочуваат нивните, а башка да ги земат и нашите народни херои.
Се прашувате зошто?
Оти преку приказните за нивното херојство, нивната жртва, нивниот непокор, ги учат своите деца од најмали нозе дека се храбар, херојски народ… дека не се од мо*ка правени!
За кога ќе дојде некој колонизатор, да умеат да кажат НЕ!За да опстанат ко народ!
Гоце е наш, македонски!
Учител, кој во тоа време го согледал она што многумина денес не можат да го видат!
Неговите лекции остануваат до денес да бидат водилка за начинот на кој се создава своја држава, ако не сакаме да сме бездомници!

“Ослободувањето на Македонија се крие во внатрешното востание! Кој мисли инаку да се ослободи Македонија, се лаже и себеси и другите!”
На паметниот, доста!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK