Божидар Божиновски: Универзална е во некоја симболика ко Македонија

bozinovski_bozidar_3453534
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Универзална е во некоја симболика ко Македонија – изградена после катастрофа и очај стана место ба кое се шири песна и радост, мало, симпатично, отворено за сите. После дојдоа дивите, ја затворија со ветувања дека ќе е светска, поубава, помодерна.Со години ја оставија да пропаѓа ѝ ја одзедоа радоста и песната и смата за на крај да изгори до темел, чекајќи ветуваа дека повторно од пепелта ќе направат нова, помодерна, поубава.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK