–>

Божидар Божиновски : Народот, ко за ретко кое друго прашање е обединет и е над 70% против уставни измени

bozinovski_bozidar_3453534
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

“Без уставни измени до ноември државата нема да се дестабилизира, но демократски ќе се уназади” – Грево

Демократија – од старогрчки: δημος, „народ“ и κρατειν, „владеење“ = „владеење на народот“. Општествено уредување каде што врховната моќ му е дадена на народот и се извршува непосредно преку него или преку негови избрани претставници во услови на слободен изборен систем.

Народот, ко за ретко кое друго прашање е обединет и е над 70% против уставни измени.

Уставните измени без поддршка од народот директно ја укинуваат демократијата. По дефиниција за демократија се спротивни.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK