–>

Мечот Романија-Косово прекинат поради „дискриминаторско навредливо навивање“

Мечот-Романија-Косово-прекинат-поради-„дискриминаторско-навредливо-навивање.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Мечот Романија-Косово е прекинат од страна на судијата поради транспарентите кои се појавија на трибините, како и поради провокативните извици „Косово е Србија“ од страна на романските навивачи.

Транспарентите на кои пишуваше „Бесарабија е Романија“ и „Косово е Србија“, како и песните на навивачите на романската репрезентација беа доволна причина за прекин.

Мечот беше контроверзен и пред самиот почеток бидејќи Романија официјално го нема признаено Косово.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK