–>

Кристијано Роналдо го тужи Јувентус

Кристијано-Роналдо-го-тужи-Јувентус.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

По Леонардо Бонучи и Кристијано Роналдо поднесе тужба против Јувентус. За разлика од Бонучи, кој тврди дека клубот го наруѓил неговиот углед, Роналдо по судски пат сака од „старата дама“ да наплатаи 19.900.000 евра.

Сумата која ја побарува Роналдо е како што тврди тој, се заостанати плати што не ги добил за време на карантинот предизвикан од пандемијата на коронавирус. Денеска адвокатите ја доставија целата документација до ствот во Торинбо и започнаа постапка против Јувентус.

Претходно истото го направи Пауло Дибала, кој се договори со Јувентус веднаш да му исплати три милиони евра плата. Со оваа тужба Роналдо сака да ги земе парите што требало да ги добие според договорот. Претходно тој се договорил со Јувентус да ја одложи исплатата за периодот по пандемијата.

Јувентус двапати ги намали платите за време на кризата со корона. Прво, во 2020 година им ги скрати платите на сите играчи подеднакво за да заштеди пари бидејќи немаше приход од билети, а потоа во 2021 година управата разговараше со секој играч поединечно за намалување на платата.

Во тој момент Роналдо заработуваше 31.000.000 евра нето годишна плата и се согласи да ја одложи исплатата на речиси 20.000.000 евра додека не заврши пандемијата.

Јувентус никогаш не му ги исплатил тие пари, поради што решил да поднесе тужба.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK