Англија прв фаворит на ЕУРО 2024

12124167.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKПознати се сите учесници на Европското првенство во фудбал, чии домаќин од 14 јуни до 14 јули ќе биде Германија. Обложувалниците ги објавија коефициентите за најголемиот турнир на Стариот континент.

Кај букмејкерите прв фаворит е Англија, за чиј триумф на еден вложен денар добивате динари. Втора е Франција со коефициент 4,5, а трета Германија со коефициент 7.

Актуелниот европски првак Италија, според обложувалниците е шести фаворит со коефициент 15.

Преглед на сите коефициенти за ЕУРО 2024:

Англија, Франција 4,5, Германија 7, Шпанија 8, Португалија 9, Италија 15, Белгија 15, Холандија 17, Данска 26, Хрватска 41, Швајцарија 41, Турција 51, Австрија 67, Србија 67, Шкотска 81, Унгарија 81, Украина 81, Полска 81, Чешка 101, Романија 151, Словачка 151, Словенија 151, Грузија 151, Албанија 201.

ЕУРО 2024:

Група А: Германија, Шкотска, Унгарија, Швајцарија
Група Б: Шпанија, Италија, Албанија, Хрватска
Група Ц: Словенија, Англија, Данска, Србија
Група Д: Франција, Холандија, Австрија, Полска
Група Е: Белгија, Словачка, Романија, Украина
Група Ф: Турција, Грузија, Португалија, Чешка

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK