Во Флорида пристапот до социјалните мрежи е забранет за деца помлади од 14 години

mobilni-telefon-fejsbuk-facebook-aplikacije-skajp-instagram-mesindzer-vacap.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKГувернерот на Флорида, Рон ДеСантис потпиша закон со кој на децата помлади од 14 години им се забранува пристап до социјалните мрежи и се бара согласност од родителите за децата да ги користат овие платформи.

Освен тоа, законот налага да се укинат постоечките профили на деца под 14 години кои немаат родителска согласност, пренесува Ројтерс.

Претходно, ДеСантис стави вето на нацрт-законот со кој се забранува користење на социјалните мрежи на сите деца под 16 години, додека во изменетата верзија, родителите на 14 годишните деца можат да дадат согласност за користење на социјалните мрежи.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK