ВМРО-ДПМНЕ: Никогаш не било полошо во економијата – Растот на БДП по глава на жител за 6 години двојно понизок од земјите во регионот

ВМРО-ДПМНЕ-СДС-не-знае-како-да-ја-оправда-егзотичната-винска.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKНикогаш не било полошо во економијата – растот на БДП по глава на жител за 6 години двојно понизок од земјите во регионот. Од 2017 до 2023 година БДП по глава на жител во Македонија пораснал за само 20%, додека во БИХ пораснал за 42%, а во Србија, Албанија и Црна Гора за над 50%. Македонија со СДС за 6 години заостана зад сите земји во регионот, нема развој, нема инвестиции, има само нови долгови, велат во сооптение од ВМРО-ДПМНЕ.

Оотаму додаваат дека од 2017 до денес јавниот долг е зголемен за над 70%, а притоа има нула реализација на капитални проекти, и 600.000 луѓе живеат на раб на сиромаштија.

-Каде завршија милијарди народни пари? Никогаш не било полошо. Важно е да ги поразиме, велат од опозициската партија.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK