–>

Димитриевски: Се оддржа Основачко Собрание на политичка партија Движење ЗНАМ – За Наша Македонија

znam
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Денеска во зградата на поранешните општествено-политички организации (Комитет) во Куманово се оддржа Основачко Собрание на политичка партија Движење ЗНАМ – За Наша Македонија, а на настанот присуствуваа поддржувачи од целата држава.За дел од работното Претседателство изберени се проф. др. Катерина Тодороска и Емил Јанески, а на предлог на госпоѓа Жанета Делова, Претседателка на Здружението “Тиквешка заедница за напредок и просперитет”, Максим Димитриевски е избран за Претседател на политичка партија Движење ЗНАМ – За Наша Македонија.

За членови на Извршниот одбор изберени се: Генерал Павле Арсоски, Жанета Делова и Игор Филков. За членови на Надзорниот одбор изберени се: Ристо Николовски од Прилеп, Марјан Петковски од Куманово и Урош Милошевски од Скопје.

Македонија се буди! Време е за промени!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK