Костовски: Продолжуваме со отстранување на бесправно изградените објекти и узурпација на општина Бутел

kostovski_#454354534
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Денес во населеното место Визбегово со поддршка од директорот на државниот инспекторат за градежништво и урбанизам и МВР направивме дополнителен увид на улицата “Јадранска магистрала”.Во населеното место Визбегово изминатиот период по постапка од страна на општинските инспектори започна процес на отстранување на узурпациите долж улицата “Јадранска магистрала”.

Се додека јас сум градоначалник на Општина Бутел законите ќе важат за сите подеднакво, без отстапки!

Без разлика граѓаните секогаш во мене ќе имаат заштитник и човек кој ќе го спроведува законот.

По предходна постапка на општинските инспектори дел од стопанствениците започнаа процес на отстранување. Таму каде што нема да се почитуваат роковите Општина Бутел ќе пристапи кон отстранување.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK