Врховниот суд донесе пресуда за предметот „Титаник“

Врховниот-суд-донесе-пресуда-за-предметот-„Титаник.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKСоветот за казниви дела при Врховниот суд на Република Северна Македонија, на седницата одржана на ден 24.01.2024 година одлучуваше по поднесените барања за вонредно преиспитување на правосилна пресуда по предметот познат во јавноста како „Титаник“.

Советот за казниви дела при Врховниот суд на Република Северна Македонија, донесе пресуда КВП-КОК2-21/23, со која барањата за вонредно преиспитување на правосилна пресуда на Основниот кривичен суд Скопје КОК-7/18 од 28.02.2022 година и пресудата на Апелациониот суд Скопје КОКЖ-53/22 од 18.05.2023 година, поднесени од осудените М.J. и К.М., ги одби како неосновани.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK