Водата во Куманово е исправна и може да се пие, извести Општински штаб за заштита и спасување

kumanovo.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKПо извршениот инспекциски контролен надзор и по добиените резултати од ЦЈЗ – Куманово од испитаните примероци на вода, последователно од 25.05.2024, 26.05.2024 и 27.05.2024, констатирано е дека истите одговараат на законските и стручни прописи во однос на испитаните параметри, согласно Правилникот за безбедност на водата за пиење, издаденото Решение за забрана на водата за пиење е укинато.

„Со ова, ги известуваме граѓаните дека водата во целиот водоснабдителен систем е исправна и може да се користи и како вода за пиење“, извести Општински штаб за заштита и спасување на Куманово.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK