Владата препорача разрешување на Хамиди и Стаменковски, на нивно место доаѓаат Мемеди и Кораќ

Осуммина-осомничени-ја-загрозиле-безбедноста-на-воздушниот-сообраќај-на-аеродромот.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKНа седницата која е во тек Владата заклучи да му препорача на Надзорниот одбор на М-НАВ да ги разреши двајцата од тројцата извршни директори и на нивно место да назначи нови.

Од должноста членови на Управниот одбор ќе бидат отповикани Фахрудин Хамиди, кој е и извршен директор, и Љубе Стаменковски, секторски извршен директор.

На местото на Фахрудин Хамиди доаѓа Илир Мемеди, а на местото на Љубе Стаменковски доаѓа Милан Кораќ, кој е оперативен инженер техничар во М- НАВ.

Третиот директор нема да се менува и на таа позиција останува Хасим Деари.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK