–>

(Видео) Мадиќ: На никого нема да му биде простена злоупотреба

Видео-Мадиќ-На-никого-нема-да-му-биде-простена-злоупотреба.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Во кривичниот законик има 422 кривични дела за кои што ќе може да одговора секој што ќе се огреши по законот, па дури и ние, порача во рамките на собранисата седница заменик министерката за правда и претседателка на надзорниот одбор на СДСМ Викторија Аврамовска Мадиќ.

Мадиќ нагласи дека тој што е добар правник сега ќе го отвори законот и ќе види дека постои злоупотреба на јавни повици, доделување на јавна набавка и самиот 1 став од 353 на никого нема да му го прости тоа што ќе ја злоуотреби службената положба, па дури и во јавна набавка.

– Зошто многу сакате да изигравате обвинители, вие во 24 часа ќе можете тоа да го решите, да ве постетам дека во кривичниот законик има и еден друг член „тешки дела против здравјето на луѓето“, порача заменик министерката за правда и претседателка на надзорниот одбор на СДСМ, Викторија Аврамовска Мадиќ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK