–>

(Видео) Лога за случајот со модуларната болница во Тетово: За неколку недели чекаме епилог, обвинителството отворило постапка

loga.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Министерот за правда Кренар Лога за случајот со модуларната болница во Тетово информира дека обвинителството против организиран криминал и корупција отворило постапка и за неколку недели се чека епилог.

„Обвинителството против организиран криминал и корупција отворило постапка за модуларната болница во Тетово, за неколку недели чекаме епилог“, пишува на социјалните мрежи Лога.

Тој дополнително информира дека еден предмет веќе има пред Основниот суд во Тетово кој има добиено пресуда а вториот како што кажа е во Јавното обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција во Скопје и дека тој имал средба со шефот на тоа обвинителство.

“Имав средба со шефот на тоа обвинителство и е во предистражна постапка а верувам дека во следните денови и недели ќе имаме некоја разрешница затоа што како што ме информираа од ЈО имаат некои постапки што верувам дека за некои денови или недели ќе имаме разрешница£, појасни Лога.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK