(Видео) Крмов: Мицкоски и Гаши ги прекршија собраниските процедури уште на втора седница

krmov1-1.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKНосењето на закони, чии текстови се менуваат на буквално 12 часа пред седницата е класичен шверцерат! Левица цврсто стои на ставот дека системските закони кои се од огромна важност и баш поради ова не смеат да бидат менувани по скратена постапка, велат од партијата Левица.

– Зборуваме за системски закон, тоа е за измена и надополнување на Закон за организација и работа на органите на државната управа. Ние го добиваме материјалот во средаби вчера во 22:30 часот вие го повлекувате Законот и поднесувате друга измена. Како очекувате пратениците да дискутираат за овој закон, истакна народниот пратеник Борислав Крмов во процедурално обраќање на денешната седница.

– Собранието го правиме извршител, неполитички орган, којшто ја извршува волјата на политичките партии кои што прават договори позади сцена. Значи, ние продолжуваме со вониституционално водење на државата, додаде Крмов.

– Ова собрание нема редовна постапка. Скратената постапка е новата редовна постапка и се тераме на брза лента како да сме чиновници, појасни Крмов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK