(Видео) Каевски: Силјановска треба да им се извини на пензионерите за навредите дека се Мапет шоу

kaevski1-1.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK„Додека СДСМ ги покачува пензиите, ги почитува и се грижи за повозрасните граѓани, кандидатката на ДПМНЕ, Гордана Силјановска ги навредуваат пензионерите, споредувајќи ги со Мапет шоу. Ваков однос кон пензионерите е несоодветен и непримерен, крајно неодговорен за политичар, пратеник или кандидат за претседател на државата“, рече Дарко Каевски, пратеник и портпарол на СДСМ.

„Пензионерите не заслужуваат да бидат омаловажувани и Силјановска треба да им се извини. Гледаме дека ДПМНЕ не може да донесе никаква промена.

Кандидатката на опозицијата за претседателка, Гордана Силјановска Давкова се претвори во уште едно лице на ДПМНЕ.

На граѓаните не им е потребен претседател кој ќе биде продолжена рака на Белата палата, нов партиски послушник, не им треба реприза на Иванов. На граѓаните не им треба уште една катастрофа по примерот на Скопје.

Младите немаат уште една деценија да изгубат во изолација, враќање назад, да чекаат заглавени во подрумите на минатото.

Граѓаните и пензионерите знаат што е најдобро за нив и за Македонија.

Затоа, ќе кажат НЕ на политиките на ДПМНЕ за изолација, враќање назад, откажување и наведнување глава.

Нема откажување од иднината. На претстојните избори граѓаните ќе кажат ДА за европска иднина и надеж која обезбедува поголеми плати и пензии и достоинствен живот“, изјави Дарко Каевски, пратеник и портпарол на СДСМ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK