(Видео) Каевски: ДПМНЕ не може една амбасадорка да убеди а не договор со ЕУ да промени

Видео-Каевски-ДПМНЕ-не-може-една-амбасадорка-да-убеди-а.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKДоволни беа само неколку дена, помалку од една недела учество на ДПМНЕ во техничката Влада и на виделина излегоа сите нивни лаги заедно со нивната неспособност.

Министерот за внатрешни работи од ДПМНЕ јавно изјави дека не успеал да ја убеди амбасадорката на соседна Грција, вели Дарко Каевски, пратеник на СДСМ.

„Затоа нема што да прави, не може да го реши проблемот со пасошите. Замислете, многу „силната партија“ ДПМНЕ не може една амбасадорка да ја убеди, нешто да смени. Истите оние кои јавно велеа дека можат меѓународен договор да променат, дека може да го променат и францускиот предлог. Ако една амбасадорка не можат да убедат од ДПМНЕ, како ќе убедат 27 земји членки на ЕУ да се смени преговарачка рамка? Секако никако. Не само поради тоа што го имаме најдобриот договор што можеше да го добиеме. Туку затоа што преговарачката рамка е одобрена и прифатена од 27 земји членки на ЕУ“, додава пратеникот.

Според него, ДПМНЕ едно зборува пред да влезе во Влада после друго.

„ДПМНЕ не може да направи ништо. Само ги лаже граѓаните“, потенцира Каевски.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK