–>

(Видео) Излегов да берам дренки кога пред мене излезе мечката и ме нападна, сведочи мажот од Пласница

Видео-Излегов-да-берам-дренки-кога-пред-мене-излезе-мечката.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKСедумдесет и шестгодишниот Минче Рамчески од Пласница вчера излегол да бере дренки кога пред него се појавила мечката и го нападнала.

Мечката го загризала за левата слабина. Беспомошен барал помош и во пресрет излегле ловци кои почнале да пукаат во воздух. Мечката побегнала.

Во разговор со директорот на Центарот за управување со кризи, Стојанче Ангелов, Рамчески зборуваше за нападот.

„Полека со стапчето појдов и стигнав до Горно Село, тоа старо село е. Тука барав дренки, најдов понекоја и седнав на патот. Го оставив стапчето и запалив цигара. Така си седев, кога одеднаш, не знам како се најде тука, пред мене се појави мечката. Ме турна, ме легна долу. Сакав да ѝ дадам отпор, ама не можев. Се исплашив многу“, раскажа мажот.

Почнал да бара помош, па дошле ловци кои случајно биле во близина.

„Викав ‘Помош, помош’. Ловците пукаа. Им Благодарам што ме спасија. Ви благодарам и вас што дојдовте да ме снимите“, вели човекот.

Раскажа дека мечката не го држела долго и за три секндуи избегала. Бил многу исплашен.

За случката зборуваше и Раим Рамчески – еден од ловците кои се нашле на местото на нападот.

„Слушнавме дека некој бара помош. Пукавме во воздух, истрчавме и по пат го видовме човекот. Беше пребледен. Не можеше да ни објасни што се случило, викаше само ‘мечката, мечката’. Зборуваше само ‘мечката ме изеде“. Го однеле во Кичево во болница.

Рамчески рече дека годинава наишле на многу места каде што имало стапала од мечки, а видел и мечка на голема далечина.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK