(Видео) Царинска управа: Спречен обид за нелегално внесување девизи – скриени под акумулатор

Видео-Царинска-управа-Спречен-обид-за-нелегално-внесување-девизи-–.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKЦаринските инспектори од мобилните тимови од Секторот за контрола и истраги на граничниот премин Табановце во текот на минатиот викенд запленија девизи кои македонски државјанин имал намера нелегално да ги внесе во државата.

Поради сомневање, царинските инспектори извршиле детална контрола на возилото со кое лицето патувало и притоа во предниот дел од моторот под акумулаторот во фолија и во пластична зип кеса се пронајдени скриени странски девизи, за кои лицето не поседувало документ за потекло на парите и не ги пријавило.

Согласно Законот за девизно работење, лицето сторило девизен прекршок и против него е поднесена соодветна пријава.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK