Тошковски го посети полицискиот службеник на кого пред неколку дена му изгоре семејната куќа

toskovski-izgorena-kukja-1.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKМинистерот за внатрешни работи Панче Тошковски денес во Кратово го посети полицискиот службеник Зоран Стојановски на кого пред неколку дена во пожар целосно му изгоре семејната куќа.

Во пожарот тој и неговото семејство го изгубија сето она што целиот свој живот го градел со својата полициска плата, а покрај изгубениот дом нарушена е и нивната животна егзистенција, извести МВР.

Министерот Тошковски го увери Стојановски дека во овие моменти не е сам и дека ќе стори сè што е потребно во рамките на неговите можности со цел да се излезе во пресрет на неговите потреби во овие тешки моменти.

„Солидарноста отсекогаш била карактеристика на полициските службеници и во таа насока испратив телеграма до сите вработени во министерството за внатрешни работи со која ги повикав на доброволна основа да донираат средства кои во овие моменти се неопходни за нашиот колега да го обнови својот дом.“, потенцираше министерот Тошковски.

Тошковски ги повика и сите хумани граѓани во рамки на своите можности да помогнат и да донираат средства на следната трансакциска сметка:

300007082346687, Комерцијална банка, Зоран Стојановски.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK