Стефковски на терен со Црвениот крст: делеа вода на граѓаните низ Ченто поради високите температури

Screenshot-2024-07-09-135829.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKГрадоначалникот на општина Гази Баба Бобан Стефковски заедно со волонтери од општинската организација на Црвениот крст, Гази Баба денес на терен низ Ченто ја започнаа акцијата за делење на флаширана вода по повод високите температури.

„Граѓанинот пред се“, напиша Стефковски на социјалните мрежи.

„Заедно со волонтерите на општинската организација на Црвениот крст Гази Баба поделивме флаширана вода на граѓаните низ Ченто.

Апелирам до сите граѓани да ги почитуваат советите од здравствените работници за заштита од високите температури.

Општина Гази Баба како одговорна локална самоуправа оваа акција ќе ја продолжи и во следниот период на други локации низ општината“, напиша Стефковски.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK