Со такси лани превезени 13 566 000 патници

taksi
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Според податоците на Државниот завод за статистика, во 2022 година со такси се превезени 13 566 000 патници, од кои 12 557 000 во градскиот, а 1 009 000 патници во меѓуградскиот превоз.

Со 1709 патнички автомобили опфатени во истражувањето се изминати вкупно 58 135 000 километри, од кои 52 044 000 во градскиот превоз, додека во меѓуградскиот превоз се остварени 6 091 000 километри.

Податоците за такси-превозот се добиени од 235 извештајни единици.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK